Contacteer ons
2000 Antwerpen België
info@identitylab
Tel: +32477 57 90 78

Employer branding

Uiteindelijk besteedt u veel tijd aan het creëren van een overtuigend merkverhaal rond uw producten of diensten, maar hoe bouwt u aan een sterk werkgeversmerk dat toptalent aantrekt? Hier onderzoeken we wat werkgeversbranding betekent, geven we voorbeelden van goede werkgeversbranding en hoe u uw werkgeversbrandingsstrategie vandaag nog kunt implementeren.

Wat is Employer Branding?

Employer branding is de reputatie die u als werkgever heeft bij uw werknemers en het personeelsbestand. Het is ook de manier waarop u uw bedrijf onder de aandacht brengt van werkzoekenden en interne medewerkers.

Hoe beter u bent in employer branding, hoe groter de kans dat u uw toptalent behoudt en aantrekt. 69% van de ondervraagde werknemers vindt het namelijk extreem/zeer belangrijk dat hun werkgever een merk heeft waar ze trots op zijn.

Laten we zeggen dat u fenomenaal werk hebt verricht door met uw producten of diensten een sterk merk op te bouwen. Helaas zal dat alleen iemand niet overtuigen om bij uw bedrijf te werken of te blijven. U moet dezelfde merkstrategie implementeren bij het communiceren van het leiderschap, de waarden en de cultuur van uw bedrijf.

Als een werkzoekende aan een medewerker van uw bedrijf vraagt: “Hoe is het om daar te werken? de medewerker zal niet zeggen: “We hebben geweldige merchandise gemaakt.” In plaats daarvan gaat hij dieper in op de dagelijkse praktijk van people management, bedrijfswaarden en cultuur op de werkplek.

Om een ​​goed werkgeversmerk te garanderen, moet je een overtuigend verhaal vertellen. Employer branding gaat dieper dan alleen het vertellen van verhalen; je moet ook de stap zetten. Uw werknemers en het grote publiek vertellen dat het hebben van een pingpongtafel u een geweldige plek maakt om te werken, is niet voldoende

Waarom is Employer Branding belangrijk?

Op dit moment vraagt ​​u zich misschien af: is dit echt belangrijk voor mij en mijn bedrijf? Ja, werkgeversmerk is van cruciaal belang voor uw bedrijfsresultaten.

Het kan het personeelsverloop verlagen en uw kosten per aanwerving halveren, waardoor u geld kunt besparen. Bovendien zullen actieve werkzoekenden eerder solliciteren naar een baan als de werkgever zijn werkgeversmerk actief beheert. Je hebt een werkgeversmerk, of je er nu moeite voor hebt gedaan of niet. Dus waarom zou je er niet de moeite voor doen om ervoor te zorgen dat het een merk is waar je trots op kunt zijn? Laten we samen eens kijken hoe je vandaag nog je Employer Branding op punt kan krijgen en wat hiervoor nodig is.

 

Met een Employer Branding-strategie kunt u de dialoog rondom uw bedrijf controleren en positief veranderen om een ​​hogere acquisitie en retentie van talent te garanderen. Employer branding is in wezen de manier waarop u uw bedrijf onder de aandacht brengt van werkzoekenden en wat werknemers zeggen over uw bedrijf als werkplek. Een goede strategie voor employer branding kan u helpen beter talent aan te trekken, de wervingskosten te verlagen en het personeelsverloop terug te dringen.

Employer branding vs. employee branding

Employer branding gaat met name om het beeld dat buitenstaanders van jouw organisatie hebben, terwijl employee branding om de perceptie van je huidige medewerkers gaat.

Deze twee begrippen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en hebben invloed op elkaar. Als medewerkers positief zijn over jouw organisatie, dan versterkt dat je werkgeversmerk. Jouw medewerkers fungeren dan als ambassadeurs.

Andersom geldt ook: als medewerkers negatief zijn over je organisatie, dan doet dat afbreuk aan je employer brand. Social media en platforms als Glassdoor geven medewerkers een groter publiek dan ooit om hun (negatieve) ervaringen mee te delen. Investeer dus niet alleen in employer branding, maar ook in employee branding.

De voordelen van een sterke Employer Branding

Het belang van Employer Branding is gemakkelijker te begrijpen als we denken aan werkgevers met een goede reputatie. Bedrijven met een sterk werkgeversmerk:

 • Ontvang sollicitaties zonder al te veel geld uit te geven, omdat werknemers proactief solliciteren bij bedrijven waarvan ze weten dat ze een fijne werkomgeving hebben.
 • Verkort de tijd om iemand aan te werven, omdat kandidaten eerder geneigd zijn een baanaanbieding te accepteren van een bedrijf met een positieve reputatie.
 • Verbeter de retentie, omdat werknemers een gezonde werkplek waarderen en bij bedrijven blijven waar ze kunnen gedijen.
 • Trek toptalent aan, omdat mensen die verschillende vacatures beoordelen, alle criteria zullen overwegen – inclusief uw reputatie als werkgever – voordat ze hun definitieve beslissing nemen.

Hoe u uw Employer Branding-strategie opbouwt

De eerste stap is een goede werkgever zijn en de tweede stap is het extern promoten van wat je als werkgever doet. Om een ​​goede werkgever te worden, moet u nadenken over hoe u de mensen behandelt die met uw bedrijf omgaan, of u ze nu heeft aangenomen of niet. Bijvoorbeeld:

 • Ontwerp een inclusief wervingsproces, waarbij alle werkzoekenden gelijke kansen hebben om aangenomen te worden, ongeacht beschermde kenmerken of achtergrond.
 • Respecteer de tijd van kandidaten door hun kandidatuur objectief te beoordelen en er snel op te reageren.
 • Stel een eerlijk bedrijfsbeleid op om ervoor te zorgen dat alle werknemers zich veilig, comfortabel en gewaardeerd voelen op het werk.
 • Zorg voor compensatie en voordelen die werknemers motiveren en hen helpen hun werk en privéleven in balans te brengen.
 • Stel loopbaanontwikkelingsplannen op, zodat medewerkers hun vaardigheden kunnen vergroten en zich professioneel kunnen ontwikkelen binnen uw bedrijf.

Terwijl u werkt aan het creëren van een gezonde werkomgeving, kunt u ook werkgeversbrandingcampagnes ontwerpen om uw bedrijf te promoten. Hier zijn een paar ideeën:

 • Deel foto’s van uw werkplekken en groepsbijeenkomsten op sociale media.
 • Bouw boeiende carrièrepagina’s waar kandidaten meer te weten kunnen komen over uw werkleven.
 • Geef uw medewerkers een stem (via video’s, getuigenissen, blogposts, enz.) zodat zij hun unieke ervaringen kunnen delen terwijl ze met u samenwerken.
 • Organiseer carrièredagen op uw kantoor waar werkzoekenden uit de eerste hand kunnen zien hoe het is om bij uw bedrijf te werken.
Laten we samenwerken

Stuur ons een e-mail,
om een ​​nieuw project te bespreken.

We zijn een team van creatievelingen uit verschillende sectoren die enthousiast zijn over unieke ideeën, ondernemen en samen met onze klanten te groeien.

Back

We use cookies to give you the best experience. Cookie Policy